Osmose

Het tuckerpole systeem is een alternatief voor de traditionele glasbewassing. Bij telescopische glasbewassing wordt er gebruik gemaakt van  gedemineraliseerd, puur water (demiwater) en gevoede mechanisch reinigende borstels op  uitschuifbare  stelen. Er kan zo een hoogte van 13,5 meter bereikt worden. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen ladders gebruikt hoeven te worden, wat het werk veiliger maakt.

In kraanwater zit een bepaalde “vervuiling” bijvoorbeeld; mineralen, metalen, zuren etc. Wassen met gezuiverd (gedemineraliseerd) water, heeft als voordeel dat het oppervlak schoner is en dat de kans op vlekken, geminimaliseerd worden. JT werkt met een osmose- filterinstallatie waarbij onze medewerkers zelf het water kunnen tanken.

Als uw ramen voor het eerst worden gewassen met een telescoopsteel en gedemineraliseerd water is het resultaat vaak niet optimaal. Dit kan verschillende oorzaken hebben.
Glas is een poreus materiaal, zeepresten en andere vervuiling zitten vaak nog in het glas, hierdoor komt er nog vuil uit het glas. Na het wassen met gedemineraliseerd water kunnen er kleine puntjes en stipjes voorkomen. De kozijnen zijn ook nat, waardoor vuil op de ramen kan druppelen. Het resultaat is na de tweede keer wassen beter, en zal verbeteren, na regelmatig reinigen.